Taliani nepodceňujú Kostaričanov

NETKY.SK • 19 Jún 2014, 12:26 • 2 min
Taliani nepodceňujú Kostaričanov

RECIFE - Senzačné víťazstvo Kostariky nad Uruguajom v základnej D-skupine patrí k najväčším prekvapeniam doterajšieho priebehu futbalových majstrovstiev sveta v Brazílii. Futbalisti z Karibiku absolvujú ďalšie stretnutie v piatok 20. júna, keď o 18.00 h SELČ nastúpia v Recife na štadióne Arena Pernambuco proti ďalším bývalým svetovým šampiónom Talianom.

slovakia

left justify in out

Duel povedie z pozície hlavného rozhodcu Čiľan Enrique Osses, na čiarach mu budú pomáhať krajania Carlos Astroza a Sergio Román.

 

Nečakaný trojbodový zápis Kostaričanov v ich prvom súboji na MS 2014, ale najmä spôsob, akým ho dosiahli, sú pre "azúrovú squadru" dostatočne vysoko zdvihnutým varovným prstom. "Ten ich výsledok je pre nás vlastne výhoda. Keby Kostaričania prehrali s Uruguajčanmi 0:3 alebo 0:4, asi by sme mali problém s koncentráciou. Takto nastúpime maximálne pripravení takisto ako proti Angličanom," deklaroval stredopoliar Talianska Daniele De Rossi zároveň pripomenúc víťazstvo nad "Albiónom" 2:1. 

 

Kostarika vstúpila do turnaja na 28. pozícii v rebríčku Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) a v konkurencii troch bývalých majstrov sveta Talianska (tituly v rokoch 1934, 1938, 1982, 2006) Uruguaja (1930 ,1950) a Anglicka (1966) mala byť jasným outsiderom. Lenže zverenci Jorgeho Luisa Pinta predviedli proti Juhoameričanom vynikajúci futbal. "Tento tím prekvapil všetkých. Nikto nečakal, že Kostaričania zdolajú v prvom meraní síl vysoko favorizovaných Uruguajčanov. Navyše to dokázali úplne s prehľadom, pokojne, vo veľkom štýle," doplnil De Rossi. 

 

V prípade, že štvrtkový zápas medzi Uruguajom a Anglickom sa skončí nerozhodne, víťaz piatkového merania síl postúpi do osemfinále. Platí tiež, že Taliani sa kvalifikujú ďalej, ak vyhrajú a zároveň Uruguajčania nezvíťazia nad "Albiónom". Stredoameričania sa prebojujú do "vyraďovačky", ak zdolajú Talianov a Anglicko nezvíťazí nad Uruguajom. 

 

Andrea Pirlo a spol. si musia dať pozor predovšetkým na kmeňového hráča londýnskeho Arsenalu Joela Campbella. Dvadsaťjedenročný útočník, ktorý bol počas uplynulého ligového ročníka na hosťovaní v Olympiakose Pireus, bol najlepší hráč zápasu s Uruguajom, keď jeden gól dal a ďalší vypracoval. Vrásku na čele Talianov prehlbuje tiež nelichotivý zdravotný stav ich kapitána Gianluigiho Buffona. Štart skúseného brankára proti Kostarike je pre zranenie členka otázny, aj keď gólman Juventusu Turín sa už zapojil do tréningového procesu so spoluhráčmi. 


Tabuľka D-skupiny: 
1. Kostarika 1 1 0 0 3:1 3 
2. Taliansko 1 1 0 0 2:1 3 
3. Anglicko 1 0 0 1 1:2 0 
4. Uruguaj 1 0 0 1 1:3 0 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona