Taliani na mori zachránili takmer tisíc migrantov, Kamerunčanka na palube porodila

NETKY.SK • 6 Júl 2016, 16:28 • 2 min
Taliani na mori zachránili takmer tisíc migrantov, Kamerunčanka na palube porodila

RÍM - Kamerunčanka porodila dievčatko na palube plavidla talianskych námorných síl po tom, ako ju zachránili z vôd Stredozemného mora. Informovala o tom agentúra DPA s odvolaním sa na dnešné vyhlásenie talianskeho námorníctva.

slovakia

left justify in out

Pôrod prebehol v utorok o 21.00 h SELČ a matka aj dcéra sú "vo vynikajúcom zdravotnom stave". Dieťa dostalo meno Manuela po pôrodnej asistentke na lodi. V priebehu dneška matku s dcérou dopravia spolu s ďalšími 976 zachránenými migrantmi do juhotalianskeho prístavného mesta Reggio Calabria.


Ďalšie dieťa, chlapec, sa narodilo na tom istom plavidle 27. júna. Talianska pobrežná stráž dnes oznámila, že len v utorok podnikla na mori 30 akcií, pri ktorých v oblasti medzi Sicíliou a severnou Afrikou zachránila okolo 4500 migrantov.


Po uzavretí takzvanej západobalkánskej trasy sa Taliansko stalo pre migrantov smerujúcich do Európy po mori hlavnou vstupnou bránou. Podľa údajov Medzinárodnej organizácie pre migráciu (IOM), aktualizovaných 4. júla, prišlo tento rok po mori do Európy 226.535 ľudí - vrátane 66.757 osôb, ktorí sa priplavili na talianske pobrežie. Pri plavbách cez Stredozemné more zahynulo alebo je nezvestných 2899 migrantov.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies