Taliani na Malte triafali konštrukciu brány, skóroval iba Pelle

NETKY.SK • 14 Október 2014, 10:36 • 2 min
Taliani na Malte triafali konštrukciu brány, skóroval iba Pelle

TA' QALI - Talianski futbalisti pokračujú v kvalifikácii o postup na EURO 2016 vo víťaznom ťažení, keď v pondelok triumfovali aj na Malte a po troch zápasoch majú plný počet deväť bodov.

slovakia

left justify in out

O najtesnejšom víťazstve 1:0 rozhodol útočník anglického Southamptonu Graziano Pelle, ktorý skóroval vo svojom debute v drese "squadra azzurra". Domáci hrdinsky bojovali aj napriek tomu, že od polovice prvého polčasu hrali bez vylúčeného kapitána Michaela Misfuda. Taliani mali jasnú prevahu, o čom svedčí aj fakt, že v priebehu duelu štyrikrát nastrelili konštrukciu brány. Navyše aj oni dohrávali o jedného hráča menej, keď za stúpnutie na súpera nedohral stopér Leonardo Bonucci.

 

Taliani trónia na čele H-skupiny spolu s Chorvátskom, ktoré v pondelok zdolalo Azerbajdžan 6:0 a dostalo sa na čelo tabuľky zásluhou lepšieho skóre. "Hrali sme proti mužstvu, ktoré nám nechcelo dovoliť hrať futbal. Súper bránil všetkými hráčmi, presadiť sa proti ultradefenzívnej taktike je veľmi ťažké. Sme vďační aj za ten jeden gól," komentoval duel tréner hostí Antonio Conte. Ten si uvedomuje, že náročnejší súperi čakajú jeho tím až v ďalšom priebehu kvalifikácie. "Ďalšie zápasy odohráme proti Chorvátsku a Bulharsku. Naša sila sa ukáže až v týchto dueloch," dodal. Jeho náprotivok na maltskej lavičke Pietro Ghedin bol s prehrou 0:1 spokojný. "Naším cieľom bolo po skončení stretnutia odísť z trávnika za potlesku divákov, čo sa nám podarilo. Splnili sme misiu, výsledok pre nás znamená víťazstvo," hodnotil duel Ghedin.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies