Taliani dali stopku spaľovacím motorom

NETKY.SK • 12 December 2021, 09:38 • 2 min
Taliani dali stopku spaľovacím motorom

RÍM - Ukončenie používania spaľovacích motorov považujú za dôležitý krok k zníženiu škodlivých emisií v rámci národnej politiky boja proti globálnemu otepľovaniu a klimatickej zmene.

slovakia

left justify in out

Talianska vláda rozhodla, že v krajine ukončia používanie spaľovacích motorov v nových autách do roku 2035. Dodávky a ľahké úžitkové vozidlá so spaľovacími motormi musia stiahnuť z prevádzky do roku 2040, rozhodol v piatok výbor pre ekologickú tranzíciu CITE. 

 

img

 

Rozhodnutie je v súlade s požiadavkou Európskej únie (EÚ) na zníženie emisií skleníkových plynov o 55 % do roku 2030, uviedol CITE. Taliansko nasleduje celý rad európskych krajín, ako sú Španielsko, Francúzsko a ďalšie, ktoré stanovili, že po rokoch 2030, 2035, respektíve 2040, už nebudú môcť predávať autá so spaľovacími motormi.

 

Prečítajte si tiež: Najlacnejšie a najdrahšie elektromobily na Slovensku! Dostanete na ne dotácie? Ako je to vo svete?

 

Talianska vláda zdôraznila, že automobilky majú dosť času, aby svoju výrobu prispôsobili tomuto vývoju. "V rámci tohto procesu sa musia presadiť všetky funkčné riešenia dekarbonizácie dopravy," uviedlo talianske ministerstvo dopravy. Dodalo, že v rámci prechodu k ekologickejšej energii je potrebné využiť okrem elektromobilov aj potenciál vodíku rovnako ako biopalív.

 

img

 

Minister priemyslu Giancarlo Giorgetti upozornil na následky, ktoré bude mať prechod na elektromobily na domáci automobilový priemysel. Varoval, že viac než polovica ľudí, ktorí aktuálne pracujú v rámci automobilového dodávateľského reťazca, bude musieť zmeniť zamestnanie.

 

Možno vás zaujme: Odbyt u najväčšieho európskeho výrobcu áut sa prepadáva

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies