Taliani aj Chorváti sú v bojoch o ME 2016 stále bez prehry

NETKY.SK • 17 November 2014, 11:38 • 2 min
Taliani aj Chorváti sú v bojoch o ME 2016 stále bez prehry

MILÁNO - V nedeľnom stretnutí H-skupiny kvalifikácie o postup na futbalové majstrovstvá Európy 2016 do Francúzska medzi domácim Talianskom a Chorvátskom sa zrodil nerozhodný výsledok 1:1.

slovakia

left justify in out

Taliani viedli gólom Antonia Candrevu v 11. minúte, už na konci úvodnej štvrťhodiny však po nezvyklej chybe brankára Gianluigiho Buffona vyrovnal Ivan Perišič. Prízemná strela smerujúca do stredu svätyne v podaní chorvátskeho krídelníka prešla gólmanovi Juventusu Turín pomedzi telo a ruku.

 

Holandský arbiter Björn Kuipers tento dramatický, ale aj nervózny duel na Štadióne Giuseppeho Meazzu v Miláne v 76. minúte prerušil a hráčov oboch tímov poslal do šatní. Po desaťminútovom čakaní sa pokračovalo v hre. Dôvodom boli výtržnosti v sektore fanúšikov hostí, pri ktorých zasahovala talianska polícia. Chorvátski diváci už v prvom polčase hodili svetlice na hraciu plochu. V druhom dejstve sa situácia zopakovala, navyše ohne začali horieť aj priamo v sektore a nad San Sirom bol veľký dym. Polícia po chvíli situáciu v hľadisku zvládla a dostala všetko pod kontrolu. 

 

Aj po nedeli platí, že Taliansko i Chorvátsko sú v bojoch o ME 2016 stále bez prehry. Po troch výhrach v úvode tohto kvalifikačného cyklu si oba tímy pripísali prvú remízu. Gól Antonia Candrevu bol vôbec prvý, ktorý Chorváti v tejto eliminácii inkasovali. 

 

Taliansky defenzívny stredopoliar Daniele De Rossi a chorvátsky útočník Ivica Olič absolvovali jubilejné 100. stretnutie v národných farbách. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies