Talian Ranieri sa má stať novým trénerom gréckej reprezentácie

NETKY.SK • 3 Jún 2014, 13:30 • 2 min
Talian Ranieri sa má stať novým trénerom gréckej reprezentácie

ATÉNY - Talian Claudio Ranieri sa má stať po skončení majstrovstiev sveta v Brazílii novým trénerom gréckej futbalovej reprezentácie.

slovakia

left justify in out

S odvolaním sa na grécky internetový portál Sport24.gr o tom informovala agentúra dpa. 
     

Šesťdesiatdvaročný futbalový svetobežník, ktorý naposledy pôsobil na lavičke AS Monaco, má nahradiť Portugalčana Fernanda Santosa. Konečné rozhodnutie by malo padnúť v piatok, pričom pre Ranieriho je pripravená dvojročná zmluva s ročným príjmom 800.000 eur. 
     

Päťdesiatdeväťročný Santos, ktorý kývol na grécku ponuku v roku 2010, vystriedal pri národnom tíme úspešného Otta Rehhagela. Pod taktovkou nemeckého kouča Gréci získali v roku 2004 európsky titul, Santos zasa Grékov doviedol do štvrťfinále na EURO 2012 a k postupu na MS 2014 zo "slovenskej" kvalifikačnej skupiny.
     

Ranieri má za sebou bohatú trénerskú kariéru na klubovej úrovni, ale viesť reprezentačný tím, by bola pre neho novinkou. Taliansky kormidelník pôsobil v minulosti aj v kluboch Cagliari Calcio, SSC Neapol, AFC Fiorentina, FC Valencia, Atletico Madrid, FC Chelsea, FC Parma, Juventus Turín, AS Rím a Inter Miláno.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona