Talian Paolini s pozitívnym nálezom na kokaín, na Tour končí

NETKY.SK • 11 Júl 2015, 07:25 • 2 min
Talian Paolini s pozitívnym nálezom na kokaín, na Tour končí

FOUGERES - Tohtoročná Tour de France zaznamenala v piatok prvý dopingový prípad. Dopingovou kontrolou neprešiel taliansky cyklista Luca Paolini, ktorého pozitívne testovali na kokaín. Oznámila to jeho stajňa Kaťuša.

slovakia

left justify in out

Víťaza marcových jednorazových pretekov Gent-Wevelgem po dopingovom prehrešku vylúčili z prestížneho podujatia. "Vracia sa domov," potvrdil informáciu pre agentúru Reuters hovorca ruského tímu Philippe Maertens.

 

Paolini mal pozitívny nález 7. júla, teda v deň, keď sa išla náročná 223,5 km dlhá štvrtá etapa z belgického Seraingu do francúzskeho Cambrai. Zatiaľ nie je známe, či požiada o kontrolu B-vzorky. Medzinárodná cyklistická unia (UCI) ho už na základe platných antidopingových pravidiel provizórne suspendovala.

 

Tridsaťosemročnému Paolinimu, ktorý bol v Kaťuši podporným jazdcom Joaquima Rodrigueza a Alexandra Kristoffa, patrila po piatkovej 7. etape v priebežnej klasifikácii Tour 168. pozícia. Podľa hovorcu tímu bol taliansky cyklista výsledkom testu šokovaný.

 

Paolini v máji 2013 vyhral etapu na Giro d'Italia, počas svojej kariéry dosiahol pódiové umiestnenia aj na majstrovstvách sveta, Okolo Flámska i pretekoch Miláno - San Remo.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies