Talentovaní rómski speváci sa prezentovali na súťaži Jiloskero hangóro

NETKY.SK • 26 Október 2014, 11:34 • 2 min
Talentovaní rómski speváci sa prezentovali na súťaži Jiloskero hangóro

DETVA - Dve desiatky rómskych speváckych talentov prevažne z Banskobystrického kraja sa cez víkend predstavili v Detve na jedinej súťaži svojho druhu na Slovensku v prezentácii rómskej ľudovej piesne, Jiloskero hangóro (Hlas srdca).

slovakia

left justify in out

"Talentovaných mladých ľudí pre súťaž vyberá šéfka Občianskeho združenia Klub Spolu Detva Marie Oláhová na základe dlhodobej spolupráce s rómskymi združeniami a klubmi," povedala TASR Emília Sekerešová z Kultúrneho centra v Detve.
      

Súťažilo sa v troch kategóriách - od šesť do desať rokov, od 11 do 16 rokov a nad 17 rokov. Súťažiaci prezentovali pred porotou jednu rómsku pieseň za sprievodu rómskej kapely, ktorú nacvičili len tesne pred súťažou.
      

Sprievodným podujatím už 22. ročníka súťaže bola výstava prác rómskych detí zo Špeciálnej základnej školy v Detve s názvom Maľované zážitky. Podujatie ukončila projekcia filmu Cigán od Martina Šulíka, v ktorom účinkovali aj niektorí Rómovia z Detvy.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies