Talentovaného Slováka trápili bolesti, predčasne ukončil sezónu

NETKY.SK • 3 Máj 2018, 17:19 • 2 min
Talentovaného Slováka trápili bolesti, predčasne ukončil sezónu

MÖNCHENGLADBACH - Slovenský futbalista v službách Borussie Mönchengladbach László Bénes bude chýbať svojmu zamestnávateľovi v posledných dvoch zápasoch tohto ročníka I. bundesligy.

slovakia

left justify in out

Dôvodom je operačný zákrok, ktorý mal 20-ročný stredopoliar pôvodne absolvovať až počas letnej prestávky, no pre stupňujúce sa bolesti v nohe mu povolili operatívnejšie riešenie. Ešte vlani v septembri Bénesovi voperovali do ľavého priehlavku kovovú platničku, keďže si zlomil metatarzálnu kostičku. Teraz musí platnička predčasne von, lebo slovenskému reprezentantovi spôsobuje diskomfort.

"Jeho noha sa ocitla pod veľkým tlakom a riziko ďalšieho zranenia bolo priveľké. Rozhodli sme sa povoliť skorší operačný zákrok, aby nenastali zbytočné komplikácie," vysvetlil tréner Dieter Hecking na webe Borussie Mönchengladbach. "Je to obrovská škoda, že už mám po sezóne. Teraz je zo všetkého najdôležitejšie, aby som bol v poriadku do začiatku letnej prípravy a potom aj na novú sezónu," skonštatoval Bénes.

Rodák z Dunajskej Stredy Bénes, v Mönchengladbachu od leta 2016, je člen kádra slovenskej reprezentácie do 21 rokov a raz už nastúpil aj za seniorský A-tím pod vedením Jána Kozáka. Talentovaný záložník v práve vrcholiacej bundesligovej sezóne odohral v drese Borussie Mönchengladbach vo dvoch zápasoch dovedna len 37 minút. V rozlete ho zastavilo spomenuté zranenie piatej metatarzálnej kostičky ľavého priehlavku. Keď sa vystrábil z týchto patálii, v návrate ho zabrzdil natiahnutý stehenný sval.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona