Talentované deti majú opäť šancu získať finančnú podporu

NETKY.SK • 11 September 2015, 11:25 • 2 min
Talentované deti majú opäť šancu získať finančnú podporu

BRATISLAVA - Talentované deti a mladí ľudia sa môžu opäť uchádzať o finančný grant v rámci programu Talenty Novej Európy. Grantový program v hodnote 66 000 eur vyhlásila Stredoeurópska nadácia a spoločnosť Slovnaft.

slovakia

left justify in out

Program je zameraný na mladých ľudí, ktorých talent sa nemôže rozvíjať pre nedostatok finančných prostriedkov. Školy, umelecké školy, športové kluby a centrá voľného času zväčša nemajú dostatočné možnosti a vybavenie na zabezpečenie plnohodnotného rozvoja výnimočných talentov. Často si ani rodičia nemôžu dovoliť podporovať jeho napredovanie.

 

„Na Slovensku je mimoriadne veľa talentov, preto každoročne nemáme problém vyberať tých najlepších spomedzi veľkého množstva prihlásených. Máme nesmiernu radosť z ich vývoja, medzinárodných vedeckých, umeleckých a športových úspechov, ktoré dosahujú aj vďaka našim grantom,“ zhrnula Szilvia Czuczor, výkonná riaditeľka Stredoeurópskej nadácie.


O podporu sa môžu do 22. októbra uchádzať talenty v oblasti vedy vo veku od 12 do 25 rokov, talentovaní umelci vo veku od 10 do 25 rokov a talentovaní športovci vo veku od osem do 18 rokov. Prihlásiť sa môžu aj tí, ktorí už v minulosti podporu získali. Aj tento rok budú o pridelení grantov rozhodovať odborné poroty, do ktorých okrem zástupcov Stredoeurópskej nadácie a Slovnaftu zasadne aj výtvarníčka Ilona Németh, matematik zo Slovenskej akadémie vied Anatolij Dvurečenskij, fyzik Martin Mojžiš a najúspešnejší slovenský jazdec Rely Dakar Štefan Svitko. Porote bude predsedať herec Lukáš Latinák.


Počas ôsmich rokov existencie programu granty v hodnote viac ako 518-tisíc eur získalo už 258 talentovaných detí na Slovensku. Financie využili napríklad na nákup laboratórnych pomôcok, hudobných nástrojov, kníh a na účasť na profesijných a študijných stážach a súťažiach v zahraničí. Viac informácií a prihlášku do 9. ročníka programu Talenty Novej Európy nájdete na stránke www.tne.sk



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona