Talentová šou TV JOJ a TV Prima má za sebou divadelné kastingy

NETKY.SK • 17 August 2010, 12:15 • 2 min
Talentová šou TV JOJ a TV Prima má za sebou divadelné kastingy

Talentová šou TV JOJ a TV Prima má za sebou divadelné kastingy

slovakia

left justify in out

V nedeľu 29. augusta odštartuje originálna šou, ktorú budú sledovať diváci televízií JOJ a Prima. Ťažiskový jesenný projekt Česko Slovensko má talent má za sebou posledné divadelné kastingové kolá v Bratislave. "Nečakal som, že kastingy budú na takej vysokej úrovni, ale je pravda, že teraz v období internetu, keď si ľudia môžu pozrieť, čo vo svete zabralo, tak si to vedia prispôsobiť. A keď tam dajú trošku invencie, tak to vyzerá na svetovej úrovni, uviedol pre TASR šéf projektu a režisér Jeffo Minařík, ktorý si pozrel veľa svetových verzií šou, aby vedel, do čoho ide. "Videl som vo svete rôzne talenty a u nás nebudeme vôbec zaostávať," zhodnotil Minařík s tým, že tvorcovia šou mali husiu kožu pri vystúpeniach niektorých súťažiacich. "Vôbec sa nebojím, že víťaz sa v Las Vegas nepresadí. Naopak, je tam niekoľko adeptov na to, že aj v Las Vegas budú ľudia stáť a tlieskať."
Porota a moderátori projektu absolvovali náročný maratón kastingov v divadlách. Postupne si pozreli stovky talentov v Národnom divadle v Prahe, Mahenovom divadle v Brne a v historickej budove Slovenského národného divadla v Bratislave. "Sme strašne prepracovaní, sme najnevyspanejšia moderátorská dvojica v celom Česko Slovensku za posledné dva týždne a teší nás to zároveň," povedal Martin "Pyco" Rausch, slovenská časť moderátorskej dvojice, ktorej českú stranu zastupuje Jakub Prachař. "Bál som sa, keď som do tohto projektu šiel, pretože je to prvá veľká vec, ktorú robím, ale môj strach, veľmi rýchlo odišiel a začalo ma to hrozne baviť, ja nemám pocit, že pracujem," komentoval svoju doterajšiu moderátorskú úlohu Prachař.
Bratislava sa predstavila najmä hudobnými talentami - najviac bolo spevákov, hudobníkov, nechýbali tanečníci, ale ani akrobati, varietní umelci, iluzionisti, imitátori či recitátori. Rovnako tak v Bratislave sa predstavilo najviac detí, najmladšou účastníčkou bola trojročná Lilian, ktorá v sprievode svojho otca zaspievala mix cigánskych piesní. Publikum rozpálil aj šesťročný hip-hopový talent Jarko, ktorý si vyslúžil obrovský aplauz a poklonu poroty.
"Venovali sme sa tomu poctivo a podľa môjho subjektívneho názoru, ten formát naplníme veľmi dobre," zhodnotil Jan Kraus, ktorému v trojici porotcov asistuje Jaro Slávik a Lucie Bílá. "Som zvyknutá pracovať, ale toto je naozaj jazda na tigrovi, je to 14 hodín denne, ale je to pre mňa výnimočné, niečo, čo ma ovplyvní na dlhú dobu," komentovala svoju úlohu porotkyňa, česká speváčka, pre ktorú je asi najťažšie hovoriť ľuďom "nie".
Medzi najstarších účastníkov kastingov patril 84-ročný Ján, ktorý sa divákov i porotu pokúsil ohúriť operným spevom. Prekvapením boli aj čiperné dôchodkyne - mažoretky zo skupiny Diamant. Najväčší fanklub mal v Bratislave 13-ročný saxofonista Patrik, ktorý vyvolal údiv poroty i nadšenie publika.
Celosvetovo najúspešnejšiu talentovú šou Česko Slovensko má talent odštartujú TV JOJ a TV Prima v nedeľu 29. augusta o 20.15 h. Na celkového víťaza čaká nielen finančná výhra 100.000 eur a účinkovanie v Las Vegas, ale aj možnosť byť nominovaný do celosvetového finále Got talent.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona