Takýto budíček by nechcel zažiť nikto: Mladíkovi sa počas spánku zahryzol do hlavy medveď

NETKY.SK • 11 Júl 2017, 09:59 • 2 min
Takýto budíček by nechcel zažiť nikto: Mladíkovi sa počas spánku zahryzol do hlavy medveď

Mladý Američan zažil počas táborenia veľmi nepríjemnú situáciu. Kým spal pod holým nebom, do hlavy sa mu zahryzol medveď baribal.

slovakia

left justify in out

19-ročný Dylan táboril so skupinkou detí neďaleko mesta Denver. Na rozdiel od ostatných spal mimo stanov pod holým nebom len v spacom vaku. Okolo štvrtej hodiny ráno sa do táboriska vkradol medveď baribal a na mladíka zaútočil. Zahryzol sa mu priamo do hlavy.

 

„Tvrdo som spal, keď ma zobudil zvláštny praskavý zvuk,“ spomína Dylan na strašný zážitok. V momente, keď otvoril oči a prebral sa, pocítil obrovskú bolesť a s hrôzou zistil, že ho do hlavy uhryzol medveď. Šelma sa pokúšala chlapca vytiahnuť zo spacieho vaku a odtiahnuť si ho do lesa. Ten ho v sebaobrane niekoľkokrát udrel päsťou, no nemalo to žiaden efekt. Krik však prebudil celý tábor, ktorý pribehol na pomoc. Spoločne sa im medveďa podarilo úspešne zahnať.

 

„Ten praskavý zvuk musel byť zvuk jeho zubov, ktoré sa mi treli o lebku, ako sa ma snažil vytiahnuť,“ premýšľa Dylan. Baribal ho ťahal necelé tri metre. „Mne to pripadalo ako nekonečná diaľka,“ hovorí.

 

Pracovníci parku, v ktorom Dylan učil deti, ako prežiť v divočine momentálne pátrajú po agresívnom jedincovi. Rozhodli sa ho odstrániť, nakoľko by mohol predstavovať vážnu hrozbu aj pre ostatných návštevníkov.

 

U medveďa baribala je podobné správanie relatívne netypické a nedochádza k nemu bežne. Ak tento druh útočí, väčšinou ide o nešťastne stretnutia, kedy medvedica chráni svoje mláďatá. Čo viedlo k útoku teda nie je známe.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona