Takto ukázala Trumpovej kolóne – a letela za to z práce

NETKY.SK • 7 November 2017, 08:53 • 2 min
Takto ukázala Trumpovej kolóne – a letela za to z práce

WASHINGTON - Žena, ktorá ukázala vztýčený prostredník, keď ju obiehala kolóna prezidenta Donalda Trumpa, sa nakrátko stala hviezdou internetu. Potom ju vyhodili z práce - jej zamestnávateľská firma totiž spravuje vládne zákazky.

slovakia

left justify in out

Gesto Juli Briskmanovej zachytil fotograf cestujúci s Trumpom, ktorý sa 28. októbra vracal z golfového ihriska v Sterlingu v štáte Virgínia. Juli síce dostávala plat za prácu pre Trumpovu vládu, ale inak evidentne nie je jeho fanúšičkou. „Prechádzal okolo a krv vo mne zovrela... iba tretina Portorika má elektrinu. Pomyslela som si: zasa je na tom prekliatom golfovom ihrisku," povedala 50-ročná Briskmanová pre Huffington Post.

 

Na druhý deň sa už fotografia po umiestnení na Twitter stala populárnou na internete. Briskmanová ju potom dala medzi svoje profilové fotky na Facebooku a na Twitteri a o celej veci upovedomila svojho zamestnávateľa – firmu Akima LLC, ktorá dohliada na vládne kontrakty. Tej sa to však nepáčilo a Juli, matku dvoch detí, tri dni po incidente prepustila z dôvodu porušenia svojej politiky v oblasti sociálnych médií. Zamestnankyňa, ktorá pre ňu pracovala ako marketingová analytička, mohla podľa firmy poškodiť jej profesionálnu reputáciu.

 

J. Briskmanová sa bránila, že na stránkach jej sociálnych médií neuvádzala svojho zamestnávateľa a incident sa stal v jej voľnom čase. Pracovné zákony štátu Virgínia však súkromným spoločnostiam povoľujú prepustiť zamestnanca z akýchkoľvek dôvodov.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies