Takto si opozícia a koalícia rozdelila parlamentné výbory

NETKY.SK • 21 Marec 2016, 16:19 • 2 min
Takto si opozícia a koalícia rozdelila parlamentné výbory

BRATISLAVA - Štyri opozičné strany SaS, OĽaNO-NOVA, ĽSNS a Sme rodina si medzi sebou rozdelia osem pozícií predsedov parlamentných výborov. Takéto prerozdelenie vzišlo z dnešného rokovania lídrov v parlamente.

slovakia

left justify in out

Opozičné strany budú mať predsedov v Osobitnom kontrolnom výbore NR SR na kontrolu činnosti NBÚ, Osobitnom kontrolnom výbore NR SR na kontrolu činnosti SIS, Osobitnom kontrolnom výbore NR SR na kontrolu činnosti Vojenského spravodajstva, ako aj vo Výbore NR SR na preskúmavanie rozhodnutí NBÚ. Opoziční poslanci budú aj na čele Výboru NR SR pre hospodárstvo, Výboru NR SR pre verejnú správu a regionálny rozvoj, Výboru NR SR pre ľudské práva a národnostné menšiny a vo Výbore NR SR pre nezlučiteľnosť funkcií. Opozičný nominant bude aj v čele osemčlennej komisie na kontrolu používania informačno-technických prostriedkov.

 

Koalícia Smer-SD, SNS, Most-Híd a #Sieť si prerozdelí zvyšných 11 výborov. Ide o Zahraničný výbor NR SR, Mandátový a imunitný výbor NR SR, Výbor NR SR pre európske záležitosti, Ústavnoprávny výbor NR SR, Výbor NR SR pre financie a rozpočet, Výbor NR SR pre pôdohospodárstvo a životné prostredie, Výbor NR SR pre sociálne veci, Výbor NR SR pre zdravotníctvo, Výbor NR SR pre obranu a bezpečnosť, Výbor NR SR pre vzdelávanie, vedu, mládež a šport a Výbor NR SR pre kultúru a médiá.

 

Mená predsedov výborov zatiaľ známe nie sú. Ich voľba sa uskutoční v stredu 23. marca na ustanovujúcej schôdzi NR SR.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona