Takto sa rozhodla stráviť posledné dni svojho života

NETKY.SK • 12 Október 2020, 21:21 • 2 min
Takto sa rozhodla stráviť posledné dni svojho života

Keby lekár oznámil nezmeniteľnú diagnózu a pridal by aj predpokladanú a navyše aj krátku dĺžku života, ako by sa asi zmenil každodenný chod?

slovakia

left justify in out

„Ostáva vám už iba pár dní," povedal by s profesionálnou formálnosťou a kúskom súcitu, ktorý si predsa aj odborník musí ponechať na správne fungovanie v službe i mimo nej. Všetko by sa pre pacienta zmenilo a to v jedinom okamihu.

 

Povolila by sa sebeckosť

Oveľa menej by záležalo na názore vzdialeného suseda a viac by trápilo odcudzenie sa s blízkym priateľom. Neodkladalo by sa nič na slávnostnejšiu príležitosť, pretože tou by bol všetok čas strávený na zemi.

 

img

 

Azda by sa povolila aj sebeckosť, veď ak niekedy má človek právo myslieť sám na seba, potom je to obdobie tesne pred smrťou.
Žena, o ktorej je príbeh, si ale zvolila čosi celkom iné. A zrejme aj preto sa potom... Nie, neprezradím to. Kto je zvedavý, nech si počká do konca.

 

Je mi ľúto
Bola to žena zbožná a milujúca Boha i cirkev. Jej manžel slúžil ako hlásateľ Biblie a aj zvyšná časť rodiny poznala silu viery. Ona sa vzorne starala o domácnosť a tvorila oporu pre muža aj deti. Z ničoho nič sa však prejavila choroba a to taká, ktorá z nej postupne odoberala silu.

 

img


„Môžete odísť z nemocnice," oznámil lekár. Neusmieval sa, z čoho logicky vyplývalo, že odchod do domáceho prostredia nesúvisí s vyliečením. „Aha," preglgla. Manžel si také čosi ani nevedel predstaviť, rovnako ako každý, kto vypĺňal súčasť jej života.

 

Súvisiaci článok: Boh je pripravený rozsvietiť hviezdu len pre jedno zlomené srdce

 

„Je mi to ľúto. Ale dávam tomu len pár týždňov," lekár vyslovil to, čo bolo zjavné, ale bola to jeho povinnosť a tú si mienil splniť.
 

Cesta autom
Človek by si myslel, že žena, ktorej telo zožiera rakovina až na smrť, upadne do hlbokého zúfalstva. Domnieval by sa, že sa zamkne v spálni a bude podliehať sebaľútosti.


V jej prípade by sa každá takáto teória stretla s opačnou realitou. Neplakala, neklesala na mysli. Utiekala sa k svojmu stvoriteľovi a vyznávala nahlas verš za veršom z Biblie.

 

img


Deň čo deň nasadala do auta, hoci jej organizmus bol vyčerpaný. Jazdila po meste a modlila sa. Hľadala toho, za koho by mohla prosiť. Ak v jej blízkosti niekto trpel chorobou či iným problémom, ona mu venovala čas a žiadosť u Boha.


Vôbec nebrala do úvahy skutočnosť, že ona zrejme potrebovala modlitbu viac ako ktokoľvek iný v jej okolí. Rozhodla sa, že či už má na svete stráviť tri dni alebo štyri týždne, využije ich v prospech niekoho iného.


Zázrak
Udialo sa to v 90. rokoch, keď ženu čakala smrť. Dnes sa píše rok 2020 a ona stále žije. Rakovina zázračne zmizla. Ateista by povedal, že je to jav, ktorý sa v medicíne nedá vysvetliť, ale občas to tak jednoducho je a telo sa spamätá.

 

Mohlo by vás zaujímať: Boh nechce, aby si bol rohožkou

 

Pravda je však taká, že Boh pretvoril nefungujúce orgány na pracujúce a poľahky si poradil s tým, čo lekári nazvali koncom.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Michaela Mihokova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies