Takto sa nelíčte, budete vyzerať staršie

NETKY.SK • 8 September 2017, 09:09 • 2 min
Takto sa nelíčte, budete vyzerať staršie

BRATISLAVA - Tento článok by si mali prečítať najmä tie ženy, ktoré sa rovnakým spôsobom líčia už niekoľko rokov. Čo funguje na mladej pleti, totiž vôbec nemusí vyhovovať pokožke, na ktorej sa objavili vrásky. S pribúdajúcimi rokmi sa vyplatí prejsť na "úspornejší režim" - šetriť by ste nemali iba s použitými produktmi, ale aj s ich množstvom. Opatrnejší musíte byť aj pri voľbe konkrétnych odtieňov - príliš výrazné a tmavé farby vám pridajú na rokoch, naviac priťahujú pozornosť k vráskavejšej pleti. Na čo všetko by ste si teda mali dávať pozor?

slovakia

left justify in out

Vyberáte si hutné, silno krijúce make-upy s predstavou, že zakamuflujete stárnucu pleť a vrásky? Tak na to potom idete zle. Ak nechete zdôrazniť každú vrásku na tvári musíte urobiť presný opak. Použite kvalitný produkt s ľahkou textúrou, nezabudnite na predchádzajúcu hydratáciu a na pomoc si zoberte hubku na make-up, ktorú pred použitím jemne navlhčite.

 

Nič vám na veku nepridá viac ako príliš tmavý odtieň make-upu. Make-up by mal presne zodpovedať tónu pleti a to aj v prípade, ak ste bledá. Pozor, to samé platí aj pre korektor pod oči, ten môže byť ešte o odtieň svetlejší. A ako vybrať správnu fabru make-upu? Vždy ho vyskúšajte priamo na tvár (ideálne napríklad na hrane brady) a nezabudnite výsledok skontrolovať na dennom svetle. Ten pravý nájdete vo chvíli, keď jeho odtieň ani nepostrehnete.

 

Čo urobí nekvalitný korektor, ktorý nie je pre stárnuce očné okolie vhodný? "Zalezie" do každej ryhy a postará sa o to, aby boli všetky vrásky poriadne vidieť. S kamuflovaním v tejto oblasti to preto nepreháňajte a korektoru používajte naozaj iba nezbytné množstvo.

 

S pribúdajúcim vekom pokožka stráca hydratáciu, finálnu vrstvu púdru preto stárnuca pleť obvykle nepotrebuje. Ak nemáte vyslovene mastnú pokožku, púdru sa kľudne rovno zbavte alebo ho používajte iba v skutočne minimálnom množstve. Neprirodzená matná, zapúdrovaná pleť pôsobí starším dojmom a prirodzený lesk je naviac v kurze. S fixáciou make-upu vám pomôže fixačný sprej.

 

obrazok

 

Čierne linky sú pri staršej pleti obecne problematické, najväčším prehreškom je ničmenej spodná vnútorná linka namaľovaná kajalovou ceruzkou Čierna je príliš tvrdá a zdôrazní zvráskavené očné okolie, vnútorná spodná linka naviac oko opticky zmenšuje.  Trváte na výraznejšom efekte? Potom vymeňte čiernu napríklad za hnedú alebo šedú a zostaňte iba na hornom viečku. Do vnútornej linky môžete použiť ceruzku v telovej alebo bielej farbe.

 

Trblietavé čiastočky priťahujú pozornosť k zvráskavenej pokožke, v prípade tieňov predto dávajte prednosť matnejším textúram alebo aspoň produktom, ktoré neobsahujú perleť. Podobného "receptu" sa držte aj pri väčšine líčidiel - trblietavý efekt zrelej pleti obecne nesvečí.  V prípade očných tieňov sa vyplatí voliť zo škály jemných, tlmenejších tónov.

 

Zretelne namaľovaná kontúra pier vás nekompromisne urobí staršou. Ak ústa obkreslujete ceruzkou, voľte odtieň vo farbe pier alebo modernú neviditeľnú kontúru. Obozretná buďte aj pri výbere rúžu. Vyhnúť sa doporučujeme príliš tmavým odtieňom, ktoré napáchajú podobné zlo ako čierna ceruzka a trbleitavá pleť. Zelenú dajte naopak hydratačným rúžom v decentných tónoch.

 

 

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies