Takto bude Londýn vyzerať v blízkej budúcnosti, tvrdia odborníci

NETKY.SK • 26 Máj 2015, 17:30 • 2 min
Takto bude Londýn vyzerať v blízkej budúcnosti, tvrdia odborníci

LONDÝN – Podľa odborníkov sa v budúcnosti obraz Londýna diametrálne zmení a bude bežné vidieť pasúce sa kravy na strechách mrakodrapov, mosty cez celé mesto či kilometre hlboké suterény.

slovakia

left justify in out

Okrem týchto vízií by mal byť dostatok domov, ktoré budú podľa požiadaviek tlačiť obrovské 3D tlačiarne a ľudia budú bývať vo vlastných výtvoroch.

Takéto a mnohé ďalšie názory na obraz Londýna prezentovala skupina odborníkov zložená z Dr. Rhysa Morgana, riaditeľa inžinierstva a vzdelávania na Kráľovskej akadémii inžinierstva a lektorov z University of Westminster. Tieto názory boli odvysielané na anglickom kanáli Yesterday v programe s názvom Impossible Engineering.

Odborníci predpovedajú, že globálne otepľovanie a ďalšie hrozby pre životné prostredie povedú k rozvoju "výškových fariem" a novým obytným priestorom v obrovských "suterénoch" pod budovami. Preľudnenie by taktiež mohlo viesť k plávajúcim mestečkám na riekach a vodných plochách.

 

img


Dr. Rhys Morgan povedal: "Prielom v inžinierskych prácach prichádza rovnakým spôsobom ako v literatúre, hudbe či životnom štýle. Je potrebné nahromadenie rôznych objavov či vplyvov, aby prišiel rozhodujúci činiteľ pre revolučný objav. Takéto momenty sú zriedkavé."

Skupina odborníkov okrem iného predpovedala nasledovné:

1. Super-hlboké obytné suterény
2. Plávajúce morské mestá
3. Výškové alebo strešné farmy
4. Domy vytlačené na 3D tlačiarňach
5. Budovy s vlastnými mikroklimatickými podmienkami
6. Mosty cez celé mestá
7. Kozmodrómy s ľahkým prístupom na Mesiac a Mars
8. Super-vysoké budovy či nebeské mestá
9. Mestá pod vodou
10. Skladacie či stohovateľné obytné bunky




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies