Takmer všetky veľké banky spĺňajú kapitálové požiadavky ECB

NETKY.SK • 29 September 2015, 15:36 • 2 min
Takmer všetky veľké banky spĺňajú kapitálové požiadavky ECB

FRANKFURT - Takmer všetky veľké banky v eurozóne, v ktorých vykonáva priamy dohľad Európska centrálna banka (ECB), prekračujú limity pre výšku vlastného kapitálu.

slovakia

left justify in out

Informoval o tom Luc Coene, zástupca ECB v dozornej rade Jednotného mechanizmu dohľadu (SSM). ECB prevzala dohľad nad najväčšími 123 bankami v menovej únii minulý rok. Limity pre výšku vlastného kapitálu bánk ECB určuje v rámci procedúry, ktorá je známa pod označením Postup preskúmania a hodnotenia orgánmi dohľadu (SREP). "Takmer všetky banky budú mať kapitál nad rámec SREP," uviedol Coene podľa dokumentu, ktorý získala v utorok agentúra Reuters.

 

Európska centrálna banka podľa zdrojov agentúry Reuters začiatkom tohto mesiaca stanovila najväčším bankám v eurozóne limity pre výšku vlastného kapitálu. Bankám mala v tom čase oznámiť, že technické pripomienky k jej požiadavkám budú môcť vzniesť do dvoch týždňov od oboznámenia sa návrhom. Definitívne rozhodnutie o požiadavkách na kapitálovú primeranosť by mala ECB oznámiť v novembri.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies