Takmer všetky kryptomeny opäť v červených číslach

NETKY.SK • 10 Júl 2018, 15:15 • 2 min
Takmer všetky kryptomeny opäť v červených číslach

NEW YORK – Trh s kryptomenami tento týždeň opäť v červených číslach, keď celková trhová kapitalizácia za dva dni klesla takmer o 30 miliárd dolárov.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Bitcoin (BTC) sa aktuálne obchoduje za 6.383 USD, čo predstavuje pokles o 5,98% za posledných 24 hodín. Pritom ešte v nedeľu sa s napätím očakávalo, či sa mu podarí prelomiť hranicu 7.000 dolárov.

 

 

 

 

Druhá najväčšia kryptomena podľa trhovej kapitalizácie je na to ešte horšie. Ethereum (ETH) zaznamenal za posledných 24 hodín pokles o 10,15% a aktuálne sa obchoduje za 436 dolárov.

 

 

 

 

V nedeľu sa celková trhová kapitalizácia vyšplhala na 280 miliárd a očakávalo sa, že sa konečne zmení trend a digitálne aktíva budú ďalej mierne rásť. Už počas včerajšieho dňa sa však všetko vrátilo do "zabehnutých koľají" a prišlo vytriezvenie. Celý trh s kryptomenami má aktuálne hodnotu necelých 253 miliárd USD.

 

img

 

Z TOP10 najväčších kryptomien podľa trhovej kapitalizácie zaznamenala najväčšie straty kryptomena EOS, ktorá za posledných 24 hodín stratila až 13,39% svojej hodnoty. Piata najväčšia kryptomena sa aktuálne obchoduje za 7,44 USD za posledný týždeň oslabila až o 17 percent.

 

Podobne je na tom aj kryptomena IOTA, keď za posledných 24 hodín stratila až 10,74% svojej hodnoty. Deviata najväčšia kryptomena sa aktuálne obchoduje za 0,96 USD a za posledný týždeň oslabila až o 17,94%. Podobne sú na tam aj kryptomeny Cardano (ADA) a Tron (TRX), ktoré za posledných sedem dní oslabili o 17,87%, resp. 15,81%.

 

img

 

V pondelok 9.júla traja významní americkí ekonómovia kritizovali Bitcoin, že táto digitálna mena zlyhá ako mena. Finanční experti vyjadrili obavy z vysokej volatility Bitcoinu a nedostatku vnútornej hodnoty, ako aj jeho anonymnej povahy, čo je podľa nich v rozpore s myšlienkou vytvoriť transparentný bankový systém. Svetoznámi ekonómovia tvrdia, že globálne finančné a reguláčné autority tvrdo zakročia proti kryptomenám, keď sa tento trh stane významným z pohľadu kapitalizácie.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Tomáš Tóth
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies