Takmer v polovici z 50 štátov USA stúpla v auguste nezamestnanosť

NETKY.SK • 20 September 2014, 08:14 • 2 min
Takmer v polovici z 50 štátov USA stúpla v auguste nezamestnanosť

WASHINGTON - Miera nezamestnanosti v auguste vzrástla takmer v polovici z 50 štátov USA, napriek tomu, že zamestnávatelia v dvoch tretinách štátov vytvorili v sledovanom mesiaci nové pracovné miesta. Informovala o tom agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Americké ministerstvo práce dnes oznámilo, že miera nezamestnanosti vzrástla v auguste v porovnaní s júlom v 24 štátoch USA, klesla v 15 štátoch a v 11 sa nezmenila. A zároveň nábor nových zamestnancov stúpol v 35 štátoch, zatiaľ čo v 15 klesol. Miera nezamestnanosti môže stúpať, aj keď firmy prijímajú nových ľudí, a to vtedy, keď počet záujemcov o prácu prevyšuje počet voľných miest.
      

Najvyššiu nezamestnanosť zaznamenali v auguste štáty Georgia (8,1 %) a Mississippi (7,9 %). Ekonómovia napriek týmto údajom odhadujú, že v celých USA miera nezamestnanosti v auguste klesla na 6,1 % z júlovej úrovne 6,2 %. Americké firmy vytvorili síce v auguste menej nových pracovných miest než v júli, no ich počet opätovne prekonal hranicu 200.000. Podľa výskumného inštitútu ADP súkromný sektor vytvoril v USA minulý mesiac 204.000 nových pracovných pozícií. Pre porovnanie, v júli vzniklo v súkromnom sektore 212.000 nových pracovných miest.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona