Takmer tretina kandidátov na poslancov nemá vysokoškolský diplom

NETKY.SK • 14 Január 2016, 10:44 • 2 min
Takmer tretina kandidátov na poslancov nemá vysokoškolský diplom

BRATISLAVA - Takmer tretina kandidátov na poslancov nemá vysokoškolský diplom, zdôraznil denník SME. Zákon to od nich ani nevyžaduje.

slovakia

left justify in out

Na rozdiel od zdravotných sestier či učiteľov, ktorí si musia vzdelanie dopĺňať, ak si chcú prilepšiť o pár eur, pokračuje denník. Ak má učiteľ dostať odmeny k platu, potrebuje kredity. Tie získa za absolvovanie kurzov a školení, a každých sedem rokov si ich musí obnovovať.

 

Na poslancov, ktorí tvoria a prijímajú zákony, nároky ohľadom vzdelania nie sú, uvádza denník. O poslanecký mandát sa v marcových voľbách uchádzajú aj robotníci, skladníci, murári. Z 2914 kandidátov na poslancov je bez diplomu 1121. "Podmienku, aby mali poslanci ako volení zástupcovia vysokú školu, nie je možné stanoviť," vysvetlil ústavný právnik Peter Kresák.

 

Najviac vysokoškolsky vzdelaných ľudí má podľa prepočtov spoločnosti Millennium Smer-SD, až 96 percent. Najvzdelanejšiu kandidátku má podľa neho KDH.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies