Takmer tisíc militantov opustilo Arbil vo východnej Ghúte

NETKY.SK • 26 Marec 2018, 16:00 • 2 min
Takmer tisíc militantov opustilo Arbil vo východnej Ghúte

MOSKVA - Bezpečnosť na celej trase zabezpečovala sýrska polícia pod kontrolou ruského Centra pre zmierenie bojujúcich strán. Informuje TASS.

slovakia

left justify in out

Takmer tisíc militantov zoskupenia "Failak ár-Rahman" a členovia ich rodín opustili v sobotu cez humanitárny koridor obec Arbil vo východnej Ghúte. O tom informovali v nedeľu na Ministerstve obrany Ruskej federácie.
   

"V dôsledku rokovaní vedenia ruského Centra pre zmierenie bojujúcich strán s lídrami zoskupenia "Failak ár-Rahman", bola dosiahnutá dohoda o opustení militantov z tejto skupiny osady Arbil (východná Ghúta)."
   

"24. marca tohto roku cez humanitárny koridor vyšlo 988 bojovníkov a členov ich rodín, ktoré na sedemnástich autobusoch bolo prepravovených do provincie Idlib," píše sa v správe.

   

Treba poznamenať, že bezpečnosť militantov na celej trase zabezpečovala sýrska polícia pod kontrolou dôstojníkov ruského Centra pre zmierenie bojujúcich strán a tiež predstaviteľov Sýrskeho Arabského Červeného polmesiaca.

 

V predvečer z obce Harasta vo Východnej Ghúte, do provincie Idlib bolo prevezených okolo 5-tisíc militantov a členov ich rodín. Ministerstvo obrany pokračuje vysielanie na svojich oficiálnych stránkach pre civilistov "Muhayjam Al-Wafedin" a "Arbil", vo východnej Ghúte.

     

Od začiatku humanitárnych prestávok v regióne vojnovú zónu opustilo 106 182 ľudí. "Ruské Centrum pre zmierenie bojujúcich strán pokračuje v práci na normalizácii humanitárnej situácie na celom území Sýrskej Arabskej republiky. Celkovo vo východnej Ghúte za posledných 24 hodín predstavitelia strediska zabezpečili teplým jedlom 2600 obyvateľov a rozdali viac ako 1200 potravinových balíkov. Taktiež 700 litrov pitnej fľaškovéj vody," dodali v ruskom Centre pre zmierenie bojujúcich strán.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies