Takmer na celom Slovensku platí výstraha pred búrkami!

NETKY.SK • 4 August 2014, 08:55 • 2 min
Takmer na celom Slovensku platí výstraha pred búrkami!

BRATISLAVA - Takmer na celom území Slovenska okrem štyroch okresov na krajnom východe (Snina, Humenné, Michalovce, Sobrance) platí dnes výstraha prvého stupňa pred búrkami. Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) ju vydal s platnosťou do 21. hodiny.

slovakia

left justify in out

SHMÚ očakáva ojedinele výskyt búrok s krúpami, ktoré predstavujú potenciálne nebezpečenstvo pre ľudské aktivity. S búrkami môžu byť spojené krátkodobé, ale intenzívne lejaky, pri ktorých môžu úhrny zrážok dosiahnuť 20 až 40 mm a nárazy vetra rýchlosť 17 až 25 m/s. "Pri spomínaných búrkach je možný výrazný, prechodný vzostup vodných hladín na malých tokoch a výskyt povodňových úkazov mimo tokov, ako stekanie vody zo svahov, bahnotok, zatápanie pivníc, podchodov či podjazdov," informuje SHMÚ na svojej internetovej stránke.

 

img

 

Rovnaká celodenná výstraha pred búrkami pre celé územie SR okrem západného Slovenska platí aj na utorok (5.8.). Streda (6.8.) je zatiaľ bez výstrah.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona