Takmer 86-tisíc eur poputuje na Vianoce pre ľudí v núdzi

NETKY.SK • 12 December 2014, 12:26 • 2 min
Takmer 86-tisíc eur poputuje na Vianoce pre ľudí v núdzi

BRATISLAVA - Tento rok poputuje z grantového programu Nadácie Orange Darujte Vianoce 85 821 eur pre tých, ktorých Vianoce nie sú pokojné a štedré.

slovakia

left justify in out

Ako ďalej agentúru SITA informovala Soňa Húšťová zo spoločnosti Dynamic Relations 2000, peniaze sú určené tým ľuďom, ktorých osud im veľmi nepraje a žijú napríklad v núdzi. Nadácia v tomto roku dostala viac ako 500 žiadostí o pomoc. Základným princípom programu je, aby ľudia nežiadali o finančný dar na pomoc pre seba a svoju rodinu, ale pre niekoho iného.

 

V prvej fáze nadácia podporila 334 príbehov ľudí a rozdelila medzi ne 75 821 eur. Ďalšiu približne stovku, ktorá nebola podporená v prvej fáze, posunula nadácia na portál www.dakujeme.sk, kde majú šancu získať príspevok od verejnosti v ľubovoľnej výške. Tá dnes predstavuje sumu 21 459 eur. Nadácia pridá ďalších 10-tisíc eur. Peniaze sú určené ľuďom, ktorým chýba rodina, domov, zdravie alebo sa nachádzajú v hmotnej núdzi a nemôžu si dovoliť radostné sviatky. 

 

Peniaze cez program poputujú na mnoho projektov. Ide napríklad o projekt Vianočné rozprávky, v ktorom sú peniaze určené pre rodinu zo sociálne znevýhodneného prostredia. Jej vianočným snom je nový televízor, na ktorom by deti mohli pozerať vianočné rozprávky. Rodina si v tejto situácii nevie sama pomôcť. Ďalších 200 eur poputuje i rodine, ktorá sa ocitla v krízovej situácii a akútne potrebuje pomoc. Nemá totiž čím vykurovať svoj príbytok, preto by im pomohla nová krbová vložka. Žiadateľka o finančný dar im z príspevku taktiež kúpi vianočné potraviny, ktoré zasýtia celú rodinu. 

 

Prostredníctvom grantového programu Darujte Vianoce dáva Nadácia Orange pravidelne v predvianočnom čase možnosť pomôcť spríjemniť sviatky niekomu, pre koho by inak neboli pokojné či štedré. Ktokoľvek môže do programu poslať žiadosť o podporu, ktorou chce pomôcť ľuďom osamelým, bez domova, chorým či v hmotnej núdzi prežiť vianočné sviatky príjemnejšie.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies