Takmer 60 % zamestnávateľov reagovalo až po pripomenutí odvodov

NETKY.SK • 18 Júl 2016, 14:20 • 2 min
Takmer 60 % zamestnávateľov reagovalo až po pripomenutí odvodov

BRATISLAVA - Takmer 60 % zamestnávateľov obratom zareagovalo na upozornenie Sociálnej poisťovne, že meškajú s platením sociálnych odvodov. Poisťovňa im v júni 2016 odoslala upozornenia na aktuálny nedoplatok na poistnom za predchádzajúci mesiac.

slovakia

left justify in out

Celkovo odoslala 58 SMS správ a 19.625 e-mailov, čím oslovila 12.668 zamestnávateľov a pripomenula im nedoplatky vo výške 11,5 milióna eur. Výsledkom je obratom doplatené poistné v sume 6,6 milióna, čo predstavuje doteraz najvyššiu mieru úspešnosti úhrady nedoplatkov - až 57,75 %.

 

Ako informoval TASR hovorca poisťovne Peter Višváder, poisťovňa po samostatne zárobkovo činných osobách rozšírila informovanosť o nedoplatkoch aj pre zamestnávateľov, ktorí majú v tejto inštitúcii aktuálne kontakty, a to mobilné číslo alebo e-mail. Rozosielanie správ je ústretová služba, ktorá pripomína aktuálny nedoplatok. Je v záujme všetkých odvádzateľov poistného, aby si v pobočkách Sociálnej poisťovne alebo prostredníctvom adresy mojekontakty@socpoist.sk aktualizovali kontaktné údaje a reagovali na správu o nedoplatku.

 

Úhradou poistného včas a v riadnej výške, prípadne čo najrýchlejším vyrovnaním dlhu predídu narastaniu penále za každý deň meškania platby a ďalším zákonným krokom pri vymáhaní dlhu.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona