Takmer 500 fanúšikov Dortmundu dostalo zákaz vstupu na štadión Schalke

NETKY.SK • 21 Január 2014, 12:33 • 2 min
Takmer 500 fanúšikov Dortmundu dostalo zákaz vstupu na štadión Schalke

BERLÍN - Vedenie nemeckého futbalového klubu Schalke 04 zakázalo na päť rokov vstup na svoj štadión v Gelsenkirchene takmer piatim stovkám priaznivcov konkurenčnej Borussie Dortmund, ktorí vyvolávali násilnosti počas posledného ligového derby v Porúri. Informovala agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Spomínaný bundesligový duel sa hral v októbri v Gelsenkirechene, pričom 498 fanúšikov žlto-čiernych dostalo do roku 2019 nielen zákaz vstupu na štadióne v Auf Schalke arene, ale aj do jeho blízkeho okolia. Priaznivci Dortmundu zničili na štadióne oplotenie, hádzali na hraciu plochu svetlice a stoličky do vlastných fanúšikov.

"Zákaz vstupu na štadión pre hosťujúcich fanúšikov v derby sa vzťahuje na tie osoby, ktoré spôsobovali problémy a ohrozovali bezpečnosť všetkých fanúšikov, hráčov, funkcionárov a organizátorov," uvádza sa vo vyhlásení Schalke.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona