Takmer 30% úmrtí v Maďarsku spôsobila rakovina. Pozrite sa, ako je na tom Slovensko

NETKY.SK • 30 Máj 2017, 18:35 • 2 min
Takmer 30% úmrtí v Maďarsku spôsobila rakovina. Pozrite sa, ako je na tom Slovensko

BRUSEL - Najvražednejšou formou rakoviny je v členských krajinách Európskej únie nádorové ochorenie pľúc. Vyplýva to z informácií Eurostatu, opierajúcich sa o údaje z roku 2014, podľa ktorých pripadlo napríklad v Maďarsku až 27 percent všetkých rakovinových ochorení končiacich úmrtím pacientov na spomínaný druh nádorového ochorenia.

slovakia

left justify in out

Naopak, najnižší podiel rakoviny pľúc na nádorových ochoreniach končiacich úmrtím registrovali v Portugalsku (15 percent), pričom Lotyšsko, Švédsko, ako aj SR sú v rebríčku tesne za ním so 16-percentným podielom.

 

Eurostat súčasne pripomenul, že spotreba tabakových výrobkov patrí medzi tie zdravotné riziká, ktorým je potrebné sa čo najviac vyhnúť, veď sa spája nielen s hrozbou rôznych nádorových ochorení, ale aj chorobami srdcovo-cievnej sústavy či dýchacích ciest.

 

V skúmanom roku 2014 bolo 1,3 milióna z celkovo 4,9 milióna úmrtí na území Európskej únie dôsledkom rôznych nádorových ochorení.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies