Takmer 30 ľudí, prevažne žien, zahynulo pri ozbrojenom útoku v Bagdade

NETKY.SK • 13 Júl 2014, 09:57 • 2 min
Takmer 30 ľudí, prevažne žien, zahynulo pri ozbrojenom útoku v Bagdade

BAGDAD - Najmenej 29 ľudí zahynulo v sobotu večer v dvoch obytných domoch vo východnom Bagdade pod paľbou ozbrojených mužov.

slovakia

left justify in out

Väčšina zavraždených boli ženy. Informovala o tom agentúra Reuters, s odvolaním sa na bližšie nešpecifikované zdroje z prostredia miestnej polície a nemocnice.
      

Príslušník miestnej polície, ktorý bol privolaný na miesto činu, agentúre povedal, že polícii sa po príchode do jednej z bytoviek naskytol príšerný pohľad. "Keď sme vyšli po schodoch, uvideli sme niekoľko ženských tiel a krv stekajúcu po schodoch. Vošli sme do jedného z bytov. Všade boli telá, niektoré ležali na pohovke, niektoré na zemi. Jedna zo žien, ktorá sa očividne snažila ukryť v skrini v kuchyni, tam ležala mŕtva," opísal policajt.
      

Aj keď je v tejto chvíli nemožné potvrdiť, kto bol za útok zodpovedný, miestni obyvatelia z popravy podozrievajú šiitských militantov. Tí sa podľa miestnych majú dopúšťať násilia na ženách, ktoré považujú za prostitútky. Podľa spravodajského portálu britskej BBC, obidva domy mali byť nevestince. K útoku sa podľa BBC zatiaľ nikto neprihlásil.
      

K podobnému útoku na verejný dom v tej istej štvrti došlo aj v máji minulého roku. Pri incidente bolo zavraždených sedem žien a päť mužov. 
      

Islam, ktorý je dominantným náboženstvom v krajine, prostitúciu zakazuje.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona