Takmer 200 väzňov strávi vianočné sviatky doma

NETKY.SK • 19 December 2015, 10:13 • 2 min
Takmer 200 väzňov strávi vianočné sviatky doma

BRATISLAVA - Takmer 200 väzňov bude môcť stráviť vianočné a novoročné sviatky doma so svojimi blízkymi.

slovakia

left justify in out

"Za dlhodobé pozitívne výsledky dosahované pri plnení programu zaobchádzania, plnení pracovných povinností, plnení činností súvisiacich so všeobecným rozvojom osobnosti odsúdeného, výkone prospešných prác mimo ústavu alebo za vykonanie príkladného činu možno odsúdenému udeliť ako najvyššiu formu disciplinárnej odmeny mimoriadne voľno na opustenie ústavu až na päť dní," vysvetlil riaditeľ Kancelárie generálneho riaditeľa Zboru väzenskej a justičnej stráže (ZVJS) Adrián Baláž. Pritom zdôraznil, že mimoriadne voľno na opustenie ústavu nemožno udeliť odsúdenému umiestnenému do ústavu s maximálnym stupňom stráženia.

 

"Okrem formy disciplinárnej odmeny možno odsúdenému umiestnenému v otvorenom oddelení ústavu s minimálnym stupňom stráženia povoliť vychádzku mimo ústavu, aby navštívil blízke osoby mimo tohto oddelenia na čas najviac 48 hodín. Predbežne je počas vianočných a novoročných sviatkov navrhnutých 121 disciplinárnych odmien vo forme mimoriadneho voľna na opustenie ústavu a 74 vychádzok mimo ústavu, to je spolu navrhnutých 195 odsúdených, ktorí by mali vianočné a novoročné sviatky stráviť so svojimi blízkymi," dodal Baláž.

 

V závere tohto týždňa sa vo výkone väzby nachádzalo 1309 obvinených a vo výkone trestu odňatia slobody zase 8645 odsúdených.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona