Takmer 200 ľudí s poľskými koreňmi evakuovali z východu Ukrajiny do Poľska

NETKY.SK • 13 Január 2015, 17:24 • 2 min
Takmer 200 ľudí s poľskými koreňmi evakuovali z východu Ukrajiny do Poľska

VARŠAVA/MALBORK - Skupinu ukrajinských občanov s poľskými koreňmi evakuovali dnes spolu s ich rodinami z vojnou zmietaného východu Ukrajiny do Poľska. Napísala to agentúra AP.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Evakuáciu 178 ľudí organizovalo Poľsko za pomoci ukrajinských úradov. Ukrajinských občanov, ktorí na územie Poľska prileteli vojenskými lietadlami, vítal na leteckej základni Malbork na severe krajiny osobne šéf rezortu zahraničných vecí Grzegorz Schetyna.
     

Väčšinu z evakuovaných Ukrajincov tvoria rodiny s deťmi. Zotrvať na Ukrajine sa rozhodli najmä starší ľudia. Poľská vláda ich podľa agentúry DPA podporí okrem iného liekmi a potravinami.
     

Poľské úrady ponúkli týmto utečencom šesťmesačné pobyty v rekreačných zariadeniach, jazykové a pracovné kurzy, bezplatné vzdelávanie pre deti a sociálne zabezpečenie. Miestne úrady im pomôžu tiež pri hľadaní ubytovania a práce.
     

Na Ukrajine zomrelo pri bojoch tamojších vládnych jednotiek s proruskými povstalcami vo vojenskom konflikte na východe krajiny viac ako 4700 ľudí, dodala AP.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies