Takmer 140 signatárov výzvy podporuje Andreja Kisku

NETKY.SK • 18 Marec 2014, 17:06 • 2 min
Takmer 140 signatárov výzvy podporuje Andreja Kisku

BRATISLAVA - Takmer 140 signatárov podpísaných pod výzvou "Ide o nás všetkých" vyjadruje v druhom kole prezidentských volieb podporu filantropovi Andrejovi Kiskovi.

slovakia

left justify in out

Sú totiž presvedčení o tom, že nie je v prospech občanov a v záujme Slovenska, aby sa všetka moc v štáte sústreďovala v rukách jednej osoby a jednej politickej strany.
      

Veria, že Kiska bude tou hlavou štátu, ktorý bude načúvať hlasu ľudí, bude si uvedomovať svoje povinnosti voči všetkým občanom SR, parlamentnej demokracii, právnemu štátu a medzinárodným záväzkom Slovenska, pričom bude pripravený zveľaďovať a kultivovať, ale aj ochraňovať a brániť krajinu.
      

Pod výzvou je podpísaných 139 ľudí z rôznych oblastí a pracovných zameraní. Sú medzi nimi napríklad spisovatelia, publicisti, divadelníci, filozofi, novinári, výtvarníci, historici, hudobníci, lekári, herci, režiséri, kulturológovia, manažéri, psychológovia, psychiatri, ale aj ekonóm, súkromný podnikateľ či evanjelická farárka.
      

Druhé kolo prezidentských volieb sa uskutoční 29. marca. Novou hlavou štátu sa na päť rokov stane niekto z dvojice Robert Fico (Smer-SD) a Andrej Kiska. Premiéra v prvom kole podporilo 28 percent voličov, jeho súpera a štyri percentá menej ľudí.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies