takmer 10-tisíc ľudí sa vracia do práce: Od pondelka sa opäť v bratislavskom Volkswagene spúšťajú výrobné linky

NETKY.SK • 15 Január 2017, 17:15 • 2 min
takmer 10-tisíc ľudí sa vracia do práce: Od pondelka sa opäť v bratislavskom Volkswagene spúšťajú výrobné linky

BRATISLAVA - V spoločnosti Volkswagen Slovakia (VW SK) sa končí zimná plánovaná odstávka. Výrobné linky v Bratislave budú spustené v pondelok 16. januára. Z dovolenky sa tak vráti približne 10.000 zamestnancov. Martinský aj stupavský závod sú už v plnej prevádzke.

slovakia

left justify in out

Počas plánovanej odstávky výroby vozidiel a prevodoviek prebiehali v bratislavskom závode VW SK práce, ktoré nie je možné vykonávať počas plnej prevádzky, resp. počas nepretržitej prevádzky pri výrobe SUV vozidiel. Vo väčšine prípadov išlo o technologické a stavebné úpravy v montážnej hale a v karosárňach. V novopostavenej karosárni a montážnej hale Porsche pokračovala inštalácia zariadení a technológií. Jednou z aktivít bola aj pravidelná komplexná údržba a kontrola zariadení. Odstávka bola tiež využitá na prestavby a modernizácie v areáli spoločnosti.

 

Volkswagen Slovakia vyrobil na Slovensku od roku 1991 viac ako 4,5 milióna vozidiel. Patrí k najväčším zamestnávateľom, exportérom i investorom v krajine. Zamestnáva viac ako 10.800 ľudí. V závode v Bratislave vyrába automobily Volkswagen Touareg, Audi Q7, Volkswagen up!, Volkswagen e-up!, Seat Mii, Škoda Citigo, karosérie Porsche Cayenne a prevodovky. V Martine produkuje komponenty pre prevodovky, v Košiciach pripravuje vozidlá na export do Ruska a v Stupave vyrába zariadenia používané pri výrobe vozidiel.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona