Také žrádlo majú málokedy: v košickej ZOO im ho servírovali v haloweenskych tekviciach

NETKY.SK • 6 November 2017, 19:34 • 2 min
Také žrádlo majú málokedy: v košickej ZOO im ho servírovali v haloweenskych tekviciach

KOŠICE - V košickej zoo v pondelok zvieratám servírovali potravu v tekviciach, ktoré predtým zdobili areál počas tzv. Týždňa duchov.

slovakia

left justify in out

„Pre zvieratá je to spestrením, keďže v týchto tekviciach sa nachádzajú rôzne kŕmne dávky. Pre šelmy je tam mäso, pre primáty zelenina alebo ovocie. V tekviciach si musia potravu vyhľadávať," uviedla referentka pre vzdelávanie ZOO Košice Vlasta Paľková.

 

V sedemčlennej rodine makakov magotov sa dominantný samec Pepo pustil do tekvicovej hlavy ako prvý. Chovatelia v nej ukryli slnečnicové semená, kukuricu, oriešky, ale aj piškóty, ktoré boli navyše zamaskované v slame. Rovnako príjemne bola prekvapená obsahom tekvicových hláv levica Laura. V zubatom balení jej chovatelia pripravili takmer tri kilogramy hovädzieho mäsa. Medvedica Cindy zasa dostala stravu podobnú dennému menu - ovocie, zeleninu, ryby a med. „Zostávajúce tekvice postupne v ZOO zaradia do jedálnička niektorým kopytníkom, medveďom a primátom. Vysušené semienka sa stanú potravou pre vtáky a pochúťkou pre primáty," priblížila vedúca oddelenia vzdelávania a marketingu ZOO Košice Eva Malešová.

 

Ako dodala, servírovanie potravy v tekvicových „hlavách" má na zvieratá pozitívny vplyv. Predstavujú pre ne nové podnety pri hľadaní potravy, čo stimuluje ich prirodzené správanie. Tekvice pre košickú ZOO vyrezávali žiaci základných škôl.

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies