Takata by mohla kauzu airbagov urovnať v USA ešte pred výmenou vlády

NETKY.SK • 29 December 2016, 13:22 • 2 min
Takata by mohla kauzu airbagov urovnať v USA ešte pred výmenou vlády

TOKIO - Japonská firma Takata, výrobca problematických airbagov, ktoré sú spájané s viac než 10 úmrtiami v Spojených štátoch, by mohla uzatvoriť s americkým ministerstvom spravodlivosti dohodu ešte pred odchodom administratívy Baracka Obamu.

slovakia

left justify in out

Nemenované zdroje uviedli tento týždeň pre agentúru Reuters, že súčasťou dohody by malo byť aj priznanie viny zo strany Takaty v súvislosti s vyšetrovaním kauzy vybuchujúcich airbagov. Americké ministerstvo spravodlivosti vyšetruje, či Takata zámerne nezamlčovala informácie v tejto veci pred úradmi v oblasti bezpečnosti premávky a nevydávala zavádzajúce informácie o rizikách, ktoré môžu airbagy predstavovať.

 

Americký denník The Wall Street Journal, ktorý sa odvolal na zdroje blízke záležitosti, ešte skôr uviedol, že k dohode by mohlo dôjsť už v januári, pričom Takatu by to mohlo stáť do 1 miliardy USD (961,45 milióna eur). Zdroj agentúry Reuters však uviedol, že takú vysokú sumu nepredpokladá. Takata ani americké ministerstvo spravodlivosti sa k informáciám nevyjadrili.

 

Vybuchujúce airbagy Takaty sú v USA spájané s minimálne 11 úmrtiami. Problémom je, že explózia vyvíjačov tlaku môže do priestoru vozidla rozmetať kovové a plastové úlomky a posádke auta spôsobiť vážne, prípadne až smrteľné zranenia.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies