Dievčatko sa narodilo iba s polovicou hlavy

NETKY.SK • 23 Január 2016, 15:07 • 2 min
Dievčatko sa narodilo iba s polovicou hlavy

NAÍ DILLÍ - Lekári boli ohromení dievčatkom, ktoré sa narodilo na severe Indie. Dieťa sa narodilo iba s polovicou hlavy.

slovakia

left justify in out

V Indii sa narodilo dievčatko, ktoré malo nezvyčajne vystúpené oči a chýbalo mu polovica temena lebky. 

 

Dieťa sa narodilo 32-ročnej matke prirodzeným pôrodom.  Ľudia sa o nezvyčajnom bábätku hneď dozvedeli a začali sa združovať okolo nemocnice, v nádeji, že tento "zázrak" uvidia na vlastné oči.

 

Lekári povedali, že takéto vady vznikajú u detí, ktorých sa matka počas tehotenstva nesprávne stravovala. Preto upozorňujú na dôležitosť pravidelných návštev u gynekológa, aby mohli lekári nastávajúce matky poučiť a tým predísť takýmto abnormalitám.  

 

Novorodeniatko malo také veľké oči, že ich malo už pri pôrode otvorené, pretože lebka nemala správny tvar. Nesprávala sa ako väčšina čerstvo narodených detí, nehýbala končatinami a ani neplakala.

 

Mozog bábätka sa už v maternici nevyvíjal správne a pri živote ho udržiavalo len srdce. To však o 48 hodín neskôr prestalo biť a dievčatko zomrelo. Matka bola prepustená z nemocnice a snaží sa vyrovnať s ťažkou stratou. 

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies