Tajomstvo odhalené: Tento muž zabil bin Ládina!

NETKY.SK • 5 November 2014, 12:46 • 2 min
Tajomstvo odhalené: Tento muž zabil bin Ládina!

NEW YORK –V máji roku 2011 vtrhli elitné jednotky Navy Seals do domu najhľadanejšieho teroristu na svete Usámu bin Ládina v pakistanskom Abbottabáde. Vodcu teroristickej skupiny al-Kájda zastrelili.

slovakia

left justify in out

Meno muža, ktorý zabil amerického nepriateľa číslo jedna by sa malo objaviť v dokumentárnom filme, ktorý odvysiela televízia Fox. Internet však televíziu predbehol a jeho meno a tvár sa už objavili online. Je ním Robert O'Neill.

 

Film s názvom The Man Who Killed Osama Bin Laden (Muž, ktorý zabil Usámu bin Ládina) bude podrobnou rekonštrukciou likvidácie jedného z najhľadanejších teroristov sveta. Vojak, ktorý vypálil smrteľné rany, bude rozprávať o tom, ako sa stal elitným vojakom a bol vyslaný na tajnú misiu s krycím menom Neptune's Spear (Neptúnov oštep) do Pakistanu. Popis poslednej noci v živote Usámu bin Ládina obsahuje doteraz neznáme podrobnosti, tvrdí stanica Fox News, kritizovaná často za jednostranné spravodajstvo.

 

Po teroristických útokoch na USA z 11. septembra 2001 sa vodca al-Káidy skrýval viac ako deväť rokov v Pakistane. Na jar alebo v lete 2002 utiekol z Afganistanu pred zahraničnou inváziou cez hory, no spočiatku sa zdržiaval v pakistansko-afganskom pohraničí. V roku 2005 sa presťahoval s rodinou do veľkého domu v posádkovom meste Abbottabad ležiacom na v severozápade Pakistanu, kde žil napriek celosvetovému pátraniu nerušene až do svojej smrti.

 

O konci bin Ládina vzniklo už niekoľko televíznych relácií a kníh. Podrobnosti zásahu špeciálneho komanda však majú veľký význam, napísala na svojom webe nemecká spravodajská televízia n-tv. Diplomati a právnici zaoberajúci sa medzinárodným právom už vášnivo diskutovali o očividne neohlásenom vniknutí cudzích vojakov do pakistanského vzdušného priestoru. Ak vyjde najavo, že Usáma bin Ládin sa americkým vojakom vzdal neozbrojený, bolo by jeho zastrelenie právne ťažko zdôvodniteľné.

 

Zverejnenie identity strelca určite nepoteší Pentagón, ktorý sa v takýchto prípadoch obáva odvety a ohrozenia amerických vojakov. Podrobnosti o taktickom postupe špeciálnych jednotiek ako sú Navy Seals sú navyše prísne tajné..




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona