Tajomník NATO Vershbow vyzval na širšiu medzinárodnú intervenciu proti Islamskému štátu

NETKY.SK • 20 Október 2014, 12:56 • 2 min
Tajomník NATO Vershbow vyzval na širšiu medzinárodnú intervenciu proti Islamskému štátu

BRUSEL - Medzinárodná spoločnosť musí zorganizovať rozsiahlu vojenskú operáciu proti likvidácii teroristických hrozieb, ktoré predstavuje Islamský štát (IS). Uviedol dnes námestník generálneho tajomníka Severoatlantickej aliancie Alexander Vershbow.

slovakia

left justify in out

Vershbow v správe pre médiá upozornil, že boj proti tejto hrozbe si vyžaduje nadnárodné úsilie zahŕňajúce široký okruh rôznych opatrení.

 

"Sú potrebné naliehavé vojenské akcie na oslabenie skupiny Islamský štát a na jej porazenie. A na obnovu vojenského potenciálu irackých bezpečnostných síl i ďalších miestnych síl," zhodnotil situáciu Vershbow, ktorý v tomto duchu vystúpil v nedeľu na konferencii o strategickej stabilite v Abú Zabí v Spojených arabských emirátoch. 

 

Námestník generálneho tajomníka NATO uviedol, že skupina vystupujúca pod názvom Islamský štát predstavuje hrozbu "exportu terorizmu" do členských krajín NATO a Európskej únie a je zásadnou hrozbou pre bezpečnosť a stabilitu všetkých členských krajín týchto spoločenstiev. 

 

Vershbow zároveň zdôraznil dôležitosť zastavenia prílivu zahraničných žoldnierov do Sýrie a Iraku a zabezpečenie toho, aby tí, ktorí sa z bojísk v týchto krajinách vrátia, "nespôsobovali chaos" v domovských krajinách. 

 

"Musíme zastaviť finančnú podporu pre Islamský štát a jeho trestnú činnosť," naznačil Vershbow jeden z prostriedkov ako bojovať proti nárastu vplyvu bojovníkov z IS.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies