Tajné smernice OSN zakazovali pomáhať Sýrii

NETKY.SK • 20 August 2018, 16:07 • 2 min
Tajné smernice OSN zakazovali pomáhať Sýrii

MOSKVA - Sekretariát OSN tajne zakázal одделениам organizácie účasť na obnovení sýrskej ekonomiky, vyhlásil minister zahraničných vecí Ruskej federácie, Sergej Lavrov.

slovakia

left justify in out

"Ukázalo sa, že v skutočnosti sekretariát OSN v októbri minulého roka vydal a distribuoval do celého systému OSN, tajné smernice, ktoré zakazovali organizáciám v rámci systému, podieľať sa na projektoch na obnovu hospodárstva Sýrie. Bola im povolená len humanitárna pomoc, nič viac," uviedol minister. Podľa neho bol podmienkou obnovenia ekonomiky Sýrie "pokrok v takzvanom politickom prechode."

 

Lavrov poukázal na neprípustnosť pokusov niektorých krajín manipulovať sekretariátom OSN a vyzval západných partnerov, odsúdiť používanie medzinárodných organizácii, "na špinavé praktiky.“

 

"Pýtal som sa generálneho tajomníka OSN, Antonia Guterresa, prečo sú takéto otázky predmetom tajných sekretariárnych smerníc, a prečo o nich nebola informovaná Bezpečnostná rada OSN, ktorá je priamo zainteresovaná v sýrskom urovnaní," zdôraznil Lavrov. Minister poznamenal, že generálny tajomník OSN sľúbil, že sa na tento problém pozrie.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
KAratina New
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies