Tajné služby varovali pred nestabilitou v Egypte koncom roka 2010

NETKY.SK • 4 Február 2011, 12:34 • 2 min
Tajné služby varovali pred nestabilitou v Egypte koncom roka 2010

Tajné služby varovali pred nestabilitou v Egypte koncom roka 2010

slovakia

left justify in out

Americké tajné služby varovali administratívu prezidenta Baracka Obamu pred nestabilitou v Egypte ešte koncom roka 2010, ale nepredvídal spúšťací mechanizmus egyptských nepokojov. Uviedla to vysokopostavená predstaviteľka amerických tajných služieb Stephanie O'Sullivanová.
      "Varovali sme pred nestabilitou. Nevedeli sme, čo bude spúšťacím mechanizmom celej situácie. A ten nastal koncom minulého roka," povedala O'Sullivanová, súčasná predstaviteľka CIA (Ústrednej spravodajskej služby), nominovaná na post prvej námestníčky riaditeľa amerických národných tajných služieb.
      Uviedla to na štvrtkovom senátnom vypočúvaní pri schvaľovaní do funkcie, keď dostala otázku, kedy americké tajné služby varovali Obamu pred demonštráciami, ktoré by mohli ohroziť moc egyptského prezidenta Husního Mubaraka.
      Egyptskí protivládni demonštranti sa inšpirovali nedávnou Jazmínovou revolúciou v Tunisku, ktorá viedla k zvrhnutiu dlhoročného prezidenta Zína al-Ábidína bin Alího.

Zdroj: TASR/Reuters



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona