Tajné fotky zo svadby Charlesa a Diany pôjdu do dražby

NETKY.SK • 11 August 2015, 17:38 • 2 min
Tajné fotky zo svadby Charlesa a Diany pôjdu do dražby

BRATISLAVA – Fotografie zo svadby britského princa Charlesa a už zosnulej princeznej Diany, ktorí sa vzali 29. júla 1981, budú vo štvrtok 24. septembra dražiť v Bostone v štáte Massachusetts.

slovakia

left justify in out

Na predaj je štrnásť obrázkov, ktoré zachytávajú dianie na svadobnej hostine. Tá sa konala v Buckinghamskom paláci po tom, ako si dvojica povedala „áno“ v Katedrále svätého Pavla v Londýne.


Autorom záberov je už zosnulý fotograf Patrick Lichfield, ktorému kráľovská rodina ako jedinému dovolila zhotovovať neformálne fotografie. Okrem Charlesa a Diany na nich vidieť napríklad aj kráľovnú Alžbetu II., princezné Annu a Margaret, princa Andrewa či družičku Clementine Hambro. Dražiť ich bude spoločnosť RR Auction. Lichfield pre kráľovskú rodinu vytvoril album, do ktorého umiestnil podľa neho tie najvydarenejšie fotografie. Tie, ktoré budú dražiť budúci mesiac, doň nezaradil, ale daroval ich niekdajšej asistentke, ktorá obrázky dostala ako odmenu za pomoc pri ich vyvolávaní. Žiadne z nich doteraz údajne nikde nepublikovali.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies