Tajná služba preveruje zapojenie Nóra do útoku v Nairobi

NETKY.SK • 10 Október 2013, 18:14 • 2 min
Tajná služba preveruje zapojenie Nóra do útoku v Nairobi

OSLO - Nórska tajná služba vo štvrtok oznámila, že začala preverovať možné zapojenie Nóra somálskeho pôvodu do septembrového útoku na nákupné centrum v kenskom Nairobi.

slovakia

left justify in out

Agenti uviedli, že dostali informácie, na základe ktorých sa mal nemenovaný Nór podieľať na plánovaní ako aj uskutočnení operácie. Vyšetrovanie má objasniť, do akej miery bol do útoku zapojený a tiež zistiť väzby muža na somálskych povstalcov zo skupiny aš-Šabáb, ktorí sa k činu prihlásili. Tajná služba pritom zatiaľ nevie, kde sa podozrivý nachádza, v akom je stave, ani či je vôbec na žive, uviedol jej vysokopostavený predstaviteľ Jan Glent pre nórsku televíziu. V súvislosti s prípadom poslali do Nairobi dvoch nórskych vyšetrovateľov, aby spolupracovali s kenskými úradmi.

K útoku na nákupné stredisko Westgate z 21. septembra sa prihlásila somálska islamistická skupina aš-Šabáb. Skupina napojená na al-Kájdu uviedla, že šlo o odvetu za kenskú intervenciu v Somálsku. Pri útoku prišlo o život 67 ľudí, 39 sú nezvestní.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies