Tajfún Wipha si už vyžiadal v Japonsku už 13 mŕtvych a vyše 50 nezvestných!

NETKY.SK • 16 Október 2013, 07:12 • 2 min
Tajfún Wipha si už vyžiadal v Japonsku už 13 mŕtvych a vyše 50 nezvestných!

TOKIO - Najmenej trinásť mŕtvych a 50 nezvestných si už vyžiadal tajfún Wipha, ktorý zasiahol severné pobrežie Japonska po tom, ako sa prehnal aj cez oblasť hlavného mesta. Informovala o tom dnes agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Tajfún, dosahujúci rýchlosť vetra do 180 kilometrov za hodinu, takisto paralyzoval verejnú dopravu počas jej rannej špičky. Búrlivé počasie si vynútilo aj zrušenie stoviek letov po celej krajine. V oblasti hlavného mesta museli zavrieť desiatky škôl. Najväčší nápor prírodného živlu zažil ostrov Izu Ošima, ležiaci približne 120 kilometrov južne od Tokia v Tichom oceáne. Záchranári tam objavili telá trinástich obetí, ktoré vo väčšine prípadov pochoval zosuv pôdy. Podľa tamojších úradov došlo k zničeniu desiatok domov, pričom vyše 50 ľudí zostáva nezvestných.

Situáciu zhoršuje nepriaznivá predpoveď počasia, ktorá hovorí o ďalších prívaloch prudkého dažďa a silného vetra na severe krajiny počas dňa. Úrady sa obávajú, že živel zasiahne aj poškodenú atómovú elektráreň vo Fukušime. Wipha je už 26. tajfúnom za tento rok, dodáva agentúra.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies