Tajfún Vongfong ochromil v Japonsku dopravu

NETKY.SK • 13 Október 2014, 14:10 • 2 min
Tajfún Vongfong ochromil v Japonsku dopravu

TOKIO - Najsilnejšia tohtoročná búrka v Japonsku, tajfún Vongfong, bičoval dnes južné ostrovy Okinava, Kjúšu a Šikoku, do oblasti Tokia priniesol silný dážď a v krajine vážne narušil dopravu.

slovakia

left justify in out

Verejnoprávna televízia NHK uviedla, že zrušených bolo vyše 500 vnútroštátnych letov a najmenej jeden zámorský a viaceré vlaky v mestách na západe Japonska boli zrušené, píše agentúra Reuters.

 

Televízia uviedla, že vyše 820.000 ľudí úrady vyzvali, aby opustili svoje domovy. Na predmestí Tokia zostalo bez dodávok elektriny asi 4900 domácností. Celkove tajfún zranil 59 ľudí.  Meteorológovia očakávajú, že počas noci dážď nad Tokiom ešte zosilnie. 

 

V nedeľu vietor výrazne zoslabol oproti predchádzajúcemu dňu, kedy dosiahol rýchlosť až 234 km/h, čo z neho urobilo supertajfún. 

 

Tokijská elektrárenská spoločnosť Tepco, ktorá prevádzkuje poškodenú jadrovú elektráreň vo Fukušime, vo vyhlásení uviedla, že zvýšila transfer vody a kapacitu jej úložiska, aby zabránila pretečeniu rádioaktívnej vody uloženej v elektrárni.

 

V meste Osaka kvôli tajfúnu odložili významný bejzbalový zápas medzi tímami Orix Buffaloes a Hokkaido Nippon-Ham Fighters.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies