Tajfún Usagi si vyžiadal vo Vietname najmenej 24 životov

NETKY.SK • 24 September 2013, 08:31 • 2 min
Tajfún Usagi si vyžiadal vo Vietname najmenej 24 životov

HANOJ - Najmenej 24 životov si vyžiadal silný tajfún Usagi, ktorý spôsobil povodne v provinciách stredného Vietnamu. Búrka v predchádzajúcich dňoch spôsobila škody a obete aj na Filipínach, v Číne a na Taiwane, oznámila dnes agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Supertajfún, sprevádzaný nárazmi vetra do 180 kilometrov za hodinu, zasiahol v noci na pondelok naplno južnú časť Číny, kde zaznamenali minimálne 27 obetí a evakuovali okolo 600.000 obyvateľov. Prudký nárazový vietor, prívalové dažde a povodne zničili vyše 7000 domov a zapríčinili výpadky dodávok elektriny a vody. V Hongkongu kvôli tajfúnu Usagi (po japonsky "králik") v nedeľu preventívne uzatvorili jeden z najrušnejších prístavov sveta a zrušili alebo odklonili stovky letov. Na hongkonskom medzinárodnom letisku následne uviazli tisíce cestujúcich. 

Na severe filipínskeho hlavného ostrova Luzon, kde došlo k viacerým ničivým zosuvom pôdy, hlásili úrady 27 mŕtvych. Zaplavené boli aj časti metropoly Manila. 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies