Tajfún Sanbi bičoval Kórejský polostrov, kým zamieril na more

NETKY.SK • 18 September 2012, 06:54 • 2 min
Tajfún Sanbi bičoval Kórejský polostrov, kým zamieril na more

Tajfún Sanbi bičoval Kórejský polostrov, kým zamieril na more - Svet Mohutný tajfún bičoval Kórejský polostrov silným vetrom a intenzívnym dažďom a vyvolal zosuvy pôdy, v ktorých zahynuli dvaja ľudia. Stovky ďalších ľudí pripravil o strechu nad hlavou a v

slovakia

left justify in out

img

Mohutný tajfún bičoval Kórejský polostrov silným vetrom a intenzívnym dažďom a vyvolal zosuvy pôdy, v ktorých zahynuli dvaja ľudia. Stovky ďalších ľudí pripravil o strechu nad hlavou a vyústil v rozsiahle výpadky dodávok elektriny, informovali dnes juhokórejské úrady.
      V Severnej Kórei zmáčal silný dážď iba časti krajiny vrátane prístavného mesta Wonsan na východnom pobreží, ale hlavnému mestu Pchjongjang sa na rozdiel od juhokórejskej metropoly Soul vyhol.
      Tajfún Sanbi zasiahol Južnú Kóreu v pondelok okolo poludnia, potom sa posunul na sever a prešiel do východných vôd, kde dnes ráno zoslabol a stratil energiu. Severnú Kóreu tak plnou silou nezasiahol, krajina zachytila iba vonkajší okraj tajfúnu, uviedli dnes juhokórejskí meteorológovia.
      Vyše 3700 domácností a obchodov v Južnej Kórei zostalo dnes bez elektriny, jej obnovenie sa očakáva počas dňa, informovali úrady citované tlačovou agentúrou AP. 
      Pred príchodom na Kórejský polostrov zasiahol tajfún Japonsko, kde zaplavil niektoré oblasti a zanechal 67.000 domácností bez elektriny. Vo vysokých vlnách, ktoré ho sprevádzali, sa utopil jeden muž.
      Severná Kórea zatiaľ oficiálne neoznámila, či tam Sanbi spôsobil nejaké škody. Iný tajfún minulý mesiac tam pripravil o život desiatky ľudí a skoršie v tomto roku sužovali komunistickú Kóreu striedavo záplavy a sucho.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies