Tajfún Rammasun si vyžiadal najmenej 14 obetí

NETKY.SK • 19 Júl 2014, 17:32 • 2 min
Tajfún Rammasun si vyžiadal najmenej 14 obetí

PEKING - Najmenej 14 obetí na životoch si vyžiadal v Číne supertajfún Rammasun, odkedy v piatok popoludní zasiahol pevninu, informovali dnes čínske štátne médiá.

slovakia

left justify in out

Na Filipínach predtým pri tajfúne zahynulo 77 ľudí, uviedla agentúra Reuters.
      

Rammasun dosiahol v piatok ostrovnú provinciu Chaj-nan na juhu krajiny a následne časti pevniny, uviedla oficiálna tlačová agentúra Sinchua. Vláda nariadila maximálne úsilie o zabránenie stratám na životoch pri tajfúne, ktorý môže byť najsilnejším, aký zasiahol južnú Čínu za viac než 40 rokov.
      

V zasiahnutej oblasti očakávajú počas víkendu intenzívne zrážky pred tým, ako sa tajfún v pondelok presunie severozápadne a oslabí. Silné dažde očakávajú aj nad časťami severného Vietnamu.
      

Rammasun už podľa čínskych médií postihol vyše 1,3 milióna ľudí a spôsobil hospodárske škody prevyšujúce 4,95 miliardy jüanov (590 mil. eur).

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona