Tajfún Rammasun na Filipínach si vyžiadal už 60 obetí na životoch

NETKY.SK • 18 Júl 2014, 08:26 • 2 min
Tajfún Rammasun na Filipínach si vyžiadal už 60 obetí na životoch

MANILA - Na 60 sa zvýšil počet obetí tajfúnu Rammasun, ktorý už niekoľko dní sužuje východné oblasti Filipín. Úrady museli evakuovať viac než pol milióna obyvateľov, informovala dnes agentúra DPA s odvolaním sa na bezpečnostné zdroje.

slovakia

left justify in out

Vo väčšine prípadov bola smrť zapríčinená padajúcimi stromami, rúcajúcimi sa stavbami a vo vzduchu víriacimi troskami, ktoré roznášal vietor s rýchlosťou 185 kilometrov za hodinu. Iné osoby zahynuli utopením, zásahom elektrického prúdu alebo na infarkt. V postihnutej oblasti došlo tiež k rozsiahlemu výpadku prúdu.

      

Kým vo väčšine hlavného mesta Manila dodávky elektrickej energie obnovili, bez prúdu stále zostáva vyše 1,5 milióna obyvateľov v provinciách ležiacich južne od metropoly a v provincii Bicol na východe krajiny.
      

Meteorológovia varujú, že k Filipínam sa približuje tropická búrka Matmo, ktorá od východu prinesie ďalšie mierne až výdatné zrážky. Škody na poľnohospodárstve a infraštruktúre sa odhadujú v prepočte na vyše 62 miliónov eur.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona