Tajfún Noul, ktorý zabil na Filipínach dvoch ľudí, dorazil do Japonska

NETKY.SK • 12 Máj 2015, 08:13 • 2 min
Tajfún Noul, ktorý zabil na Filipínach dvoch ľudí, dorazil do Japonska

TOKIO - Silný tajfún Noul dorazil dnes na juh Japonska. Bičoval jeho najjužnejšie malé ostrovy prívalovým dažďom a silným vetrom po tom, ako v nedeľu zasiahol severovýchodný cíp Filipín.

slovakia

left justify in out

Na poludnie miestneho času sa tajfún Noul nachádzal nad ostrovom Jakušima ležiacim neďaleko od hlavného juhojaponského ostrova Kjúšu, asi 1600 kilometrov juhozápadne od Tokia, informovala s odvolaním sa na Japonskú meteorologickú agentúru tlačová agentúra AP.

 

Tajfún smeruje k hlavnému japonskému ostrovu Honšu, ktorý by mal podľa predpovedí zasiahnuť neskôr počas dneška alebo v stredu v skorých ranných hodinách. Meteorológovia varovali pred silným dažďom a veľkým vlnobitím pri pobreží.

 

Na Filipínach udrel tajfún Noul v provincii Cagayan, ktorá je producentom ryže a kukurice. Na pobreží zničil mnoho domov chudobných obyvateľov a okrem materiálnych škôd zapríčinil aj výpadky v dodávkach elektriny. Dvaja muži zomreli po zásahu elektrickým prúdom v meste Aparri. Napriek škodám mal tajfún aj pozitívnu stránku, keďže priniesol toľko potrebné zrážky, na ktoré čakali pestovatelia ryže a kukurice.

 

V pondelok, keď tajfún Noul míňal Taiwan, ho preklasifikovali z najvyššej piatej na štvrtú kategóriu.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies