Tajfún Nari si vyžiadal už najmenej deväť obetí

NETKY.SK • 12 Október 2013, 08:59 • 2 min
Tajfún Nari si vyžiadal už najmenej deväť obetí

MANILA - Najmenej deväť ľudí prišlo o život na Filipínach, ktoré v noci nadnes zasiahol tajfún Nari sprevádzaný silným vetrom a dažďom. Oznámili to dnes miestne úrady.

slovakia

left justify in out

Okrem povodní spôsobených intenzívnymi zrážkami ľudí sužoval najmä silný vietor dosahujúci v provincii Aurora v nárazoch až 150 kilometrov za hodinu. Strhával strechy, vyvracal stromy a stĺpy elektrického vedenia. Nápor nevydržalo viacero príbytkov.

V najmenej 30 mestách došlo k výpadkom elektrickej energie. Šesť ľudí prišlo o život v provinciách Pampanga, Tarlac a Nueva Ecija. Medzi nimi bol jeden starší muž, ktorého zavalila zrútená stena domu. Ďalšími obeťami podľa armádneho predstaviteľa, na ktorého sa odvolala agentúra DPA, sú policajt, ktorého zavalilo pri zosuve pôdy počas hliadkovania, 16-ročné dievča zasiahnuté padajúcim stromov či muž zasiahnutý elektrickým vedením po páde stromu.

V provincii Bulacan podľa tamojšieho guvernéra Wilhelmina Alvarada zahynuli dve deti a jedna staršia osoba, ktorých strhla povodňová vlna.

Meteorológovia oznámili, že tajfún Nari sa už presúva od Filipín smerom k Vietnamu rýchlosťou 19 kilometrov za hodinu. Na východnom pobreží Filipín sa však podľa meteorológov vytvára ďalšia tropická búrka, ktorá by mohla priniesť ďalšie nebezpečné zrážky.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona