Tajfún Nanmadol sa blíži k Číne, Vietnam zas ohrozujú záplavy

NETKY.SK • 31 August 2011, 13:20 • 2 min
Tajfún Nanmadol sa blíži k Číne, Vietnam zas ohrozujú záplavy

Tajfún Nanmadol sa blíži k Číne, Vietnam zas ohrozujú záplavy

slovakia

left justify in out

img

Pred blížiacim sa tajfúnom Nanmadol evakuovali v Číne desaťtisíce ľudí, doprava z ostrova Taiwan na pevninu bola zastavená. Vietnam zas ohrozujú záplavy, spôsobené presunom dažďov z Laosu a Thajska. Informovala dnes o tom tlačová agentúra DPA.
      Čínske úrady zrušili niekoľko letov z letiska mesta Ťin-ťiang v provincii Fu-ťien. V tejto provincii museli záchranári dostať do bezpečia 41.000 ľudí len z mesta Čchüan-čou.
      Čínski meteorológovia varovali pred silným dažďom a prudkými nárazmi vetra. Tajfún Nanmadol sa predtým prehnal cez Filipíny a Taiwan. Na Filipínach prišlo o život 22 ľudí, 12 je stále nezvestných.
      Miestami rýchlosť vetra presiahla 130 kilometrov za hodinu. Viac ako 300.000 ľudí na Filipínach muselo opustiť svoje domovy. Tajfún spôsobil miliónové škody v poľnohospodárstve a na infraštruktúre.
      Na ostrove Taiwan tiež evakuovali tisíce ľudí. Takmer 20.000 odberateľov zostalo bez prúdu. Na juhu ostrova úrady zastavili vlakovú dopravu. Na záchranných prácach sa podieľali aj vojaci.
      Vo Vietname ohrozili záplavy ryžové polia v delte rieky Mekong. Silné dažde sa do Vietnamu presunuli z Laosu a Thajska. Mohli by byť zničené státisíce hektárov ryžových polí. Miestnym úradom nariadili, aby pre záchranu úrody dali pumpovať vodu z polí. Tisíce ľudí násilne evakuovali.
Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona